Ultralydsensor for undervannsavstand og unngåelse av hindringer for bassengrengjøringsrobot

Bassengrenseroboten er en intelligent robot som ferdes i bassenget og utfører automatisk bassengrengjøring, renser automatisk løv, rusk, mose osv. I likhet med vår hjemmerenserobot rydder den i hovedsak opp søppel.Hovedforskjellen er at den ene jobber i vannet og den andre på bakken.

robot 1

Roboter for rengjøring av bassenger

Det er kun i vannet at arbeidsmiljøet er mer komplekst og ofte vanskelig å kontrollere.Tidligere har de fleste bassengrengjøringsroboter blitt slept eller kontrollert manuelt i sanntid av operatøren på land ved å observere robotens bevegelse.

Så hvordan reiser intelligente roboter i vannet nå uavhengig for å rydde opp og unngå hindringer?Etter vår forståelse er et typisk familiebasseng 15 meter langt og opptil 12 meter bredt.Roboten bruker turbinmotdrift for å kjøre i vannet, og bruker ultrasoniske vannavstandssensorer for å unngå hindringer ved bassengkanten eller rundt hjørner.

robot 2

Anvendelser av avstandssensorer under vann

Denne typen ultrasoniske undervannsavstandssensorer er en hovedramme med 4 sensorer, som kan installeres i 4 posisjoner på roboten ved å fordele dem, 2 bølgehastigheter fremover og 1 bølgehastighet til venstre og høyre, slik at de kan dekke forskjellige perspektiver i flere retninger og redusere blindveier.De 2 bølgehastighetene rett foran hverandre hjelper hverandre, selv under svinger, slik at det ikke er blindsoner som når vi kjører rundt svinger.Det løser fenomenet kollisjoner på grunn av blindsoner.

DYP-L04 Ultrasonic Underwater Ranging Sensor, øynene til en undervannsrobot

L04 undervannsrekkeviddesensor er en undervannsrobot som unngår hindringer, spesielt designet for bassengrengjøringsroboter av Shenzhen DYP.Den har fordelene med liten størrelse, liten blindsone, høy nøyaktighet og god vanntett ytelse.Den støtter modbus-protokoll og er tilgjengelig i to forskjellige områder, vinkler og blindsoner for brukere med ulike behov.Det er en av leverandørene av sensorer for unngåelse av hindringer til mange produsenter av undervannsrobotutstyr.

robot 3 

L04 Undervannsavstandsmåler


Innleggstid: 09-02-2023